Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Αφιέρωμα στους «Ποιητές των Εξαρχείων» και τους «Giorgos & Eva Band» στην εκπομπή της Τζένης Κοσμίδου «Ερασιτέχνες Άνθρωποι» στον μαγικό Dreamcity Web Radio.

 


 

   Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 20:00 – 22:00 «Οι Ποιητές των Εξαρχείων» είναι συνοδοιπόροι στο μαγικό μουσικό ταξίδι της εκπομπής της Τζένης Κοσμίδου «Ερασιτέχνες Άνθρωποι» στον μαγικό Dreamcity Web Radio. Μαζί τους και οι Giorgos & Eva Band με 2 τραγούδια από το καινούργιο μουσικό άλμπουμ τους με τίτλο «Μπαλωμένα Όνειρα» σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση.

     Νικόλας Άσιμος, Κατερίνα Γώγου, Παύλος Σιδηρόπουλος «Οι Ποιητές των Εξαρχείων». Τρεις ξεχωριστοί καλλιτέχνες με πλήθος κοινών καταβολών τόσο στο καλλιτεχνικό τους έργο, όσο και στην στάση ζωής τους οι οποίοι άφησαν το ανεξίτηλο διαχρονικό τους στίγμα, όχι μόνο στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

   Τα ποιήματά τους στο πέρασμα των χρόνων αγαπήθηκαν τόσο από πολλές γενιές που έγιναν η ενσάρκωση των λόγων του Πάμπλο Νερούδα: «Η ποίηση δεν ανήκει σ' αυτούς που τη γράφουν, μα σ' εκείνους που την έχουν ανάγκη».

    Οι «Giorgos & Eva Band» κατά κόσμο Γιώργος Καραχάλιος και Εύα Παπαθανασιου - Καραχάλιου είναι δύο ταλαντούχοι νέοι ορμώμενοι από την περιοχή της Κύμης Εύβοιας. Σύντροφοι στη σκηνή και τη ζωή, έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους να ακολουθήσουν τη μουσική με όπλα τους μια κιθάρα και δυο φωνές.

   Τα τραγούδια τους μοιάζει να αποτελούν την απάντηση σε κάθε μορφή κοινωνικής καταπίεσης και κατάχρησης της εξουσίας. Θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει ως διαχρονικά ποιήματα  που γράφτηκαν και ερμηνεύτηκαν ως αντίδοτο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

  Σε κάθε εμφάνισή τους καταφέρνουν να μαγεύουν και να παρασύρουν το κοινό με την αυθεντικότητα και τις δυνατές ερμηνείες τους, αφού όλα τα τραγούδια τους  διακρίνονται από τη δική της προσωπική σφραγίδα.  Πρόκειται για φύση και στάση ζωής καλλιτέχνες με πλούσια εθελοντική δράση και συναυλίες για κοινωφελείς σκοπούς.

   Στο νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Μπαλωμένα Όνειρα» στο οποίο ανήκουν τα τραγούδια « Να γίνουμε Άνεμος» και «Το Βαρκάκι» τα οποία θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση,  τη μουσική και τους στίχους έχει γράψει ο Γιώργος Καραχάλιος,  ενώ την ενορχήστρωση με κιθάρα, πλήκτρα και πνευστά έχει πραγματοποιήσει ο Αλκής Καραπάνος .

  Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 20:00 – 22:00 συντονιστείτε στην εκπομπή της Τζένης Κοσμίδου «Ερασιτέχνες Άνθρωποι» στον μαγικό www.dreamcity.gr και το ταξίδι αρχίζει με συνοδοιπόρους τους «Ποιητές των Εξαρχείων» και τους «Giorgos & Eva Band».

Έκδοση ποιημάτων Δ. Χριστοδούλου: Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς, με τον συγγραφέα Ηλία Γκρή και τον εκδότη Θανάση Συλιβό

  Ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος προσκληθείς από τον εκδότη Θανάση Συλιβό, των εκδόσεων Mετρονόμος, μέλος της Τέχνης και Πολιτι...