Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

"Κύμη μου" η Σοφία Τσελεπή μας τραγουδά με τη μαγευτική φωνή της τις ομορφιές της αγαπημένης μας Κύμης!

  

Η Σοφία Τσελεπή είναι μια ξεχωριστή και πολυπράγμων καλλιτέχνης. Έχει μια ιδιαίτερη φωνή, που καταφέρνει από τη πρώτη στιγμή που την ακούς να μιλήσει στις βαθύτερες πτυχές της ψυχής σου. Τα ταλέντα της όμως δεν σταματούν εκεί αφού γράφει και στίχους και εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται και με το θέατρο.

 Από μικρό παιδί αγαπούσε τη μουσική και το τραγούδι. Παρότι ήταν ντροπαλό και εσωστρεφές παιδί ποτέ δεν ντρεπόταν να ανέβει την τελευταία ώρα στο τέλος του μαθήματος στην έδρα για να πει ένα τραγούδι ή να αφηγηθεί ένα κείμενο με  χρωματίζοντας τη φωνή της με ιδιαίτερα εκφραστικό τρόπο. 


Η Σοφία έγραφε ποιήματα σε ένα τετράδιο πενταγράμμου το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα. Της άρεσε πολύ η κιθάρα αλλά δεν κατάφερε να μάθει σε αυτή την ηλικία. Αν και δεν κατάφερε να ασχοληθεί με τη μουσική κάποια στιγμή σε μεγάλη πλέον ηλικία αφού είχε δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια η οποία πάντα είναι προτεραιότητα της ξεκινάει να συμμετέχει σε συναυλίες με τη φιλαρμονική του δήμου Χαλκιδαίων. Αρχιμουσικός ήταν ο κύριος Πέτρος Πρόκος και η συνεργασία τους η οποία διήρκησε 5 έτη ξεκίνησε μετά από μια τυχαία συνάντηση. Ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στην κλασσική μουσική με την κυρία Τσολάκου Αθηνά στο Δημοτικό Ωδείο Νίκου Σκαλωτά για 2,5 χρόνια περίπου. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές της για άλλον έναν χρόνο στο CMS Chalkidas με την κυρία Άννα Καραβά και έπειτα στο ωδείο της κυρίας Σιάκου με δάσκαλο τον κύριο Κωνσταντίνο Τζέμο.

Το τραγούδι "Κύμη μου" το οποίο ερμηνεύει και υπογράφει η ίδια στιχουργικά είναι ακόμη μια ξεχωριστή καλλιτεχνική δημιουργία της και γράφτηκε τις μέρες της καραντίνας. Συγκεκριμένα γράφτηκε μια ανοιξιάτικη μέρα όπου η Σοφία καθόταν στο σαλόνι του σπιτιού της, στο αγαπημένο της χωριό Ταξιάρχες Κύμης και απολάμβανε την όμορφη θέα που απλώνονταν απέναντι της. Καταπράσινα βουνά και μέσα να ξεπροβάλλουν σπιτάκια από χωριουδάκια που είναι τόσο γραφικά από μακριά όπως χαρακτηριστικά μας είπε. " Είναι το πάνω και το κάτω Κουρούνι. Πιο κάτω μια τεχνητή, πανέμορφη όμως λιμνούλα. Εικόνες παραμυθιού. Πάντα αυτή η θέα μου προκαλεί ηρεμία, χαλάρωση και νιώθω ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου που με αξιώνει ο Θεός να βλέπω κάτι ίσως όχι τόσο ιδιαίτερο για κάποιον άλλο, αλλά τόσο πολύτιμο για μένα...Και ξαφνικά αυτό που αισθανόμουν, βγήκε απ'τα χείλη μου το ρεφρέν με στίχο και μελωδία ταυτόχρονα. Πάντα έτσι μου βγαίνει εμένα και γράφω τραγούδι. Εεε.. αυτό ήταν! "Θα γράψω ένα τραγούδι για την Κύμη" , είπα. Κι άρχισα να το δουλεύω, θέλοντας μέσα από τραγούδι μου να καταφέρω να αναδείξω όλες τις ομορφιές της, τις θάλασσες, τα ηλιοβασιλέματά της, τα σοκάκια, τα ξωκλήσια, τα προϊόντα της, το πάθος μας για τα γλέντια...όπως επίσης και για τον ευεργέτη μας, τον Γεώργιο Παπανικολάου!"

Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως η αγαπημένη μας καλλιτέχνης έχει γράψει και άλλα τραγούδια ποικίλων ειδών όπως ζεϊμπέκικο, χασάπικο, χασαποσερβικο, ρουμπα, τσιφτετέλι πανηγυριωτικο μέχρι και ροκ μπαλάντα.

Αφού λοιπόν ολοκλήρωσε τους στίχους αυτού του τόσο ιδιαίτερου τραγουδιού  επικοινώνησε με τον Γιώργο Πηλιχο, ένα υπέροχο και ταλαντούχο παιδί που είναι από τον τόπο μας και έτσι ξεκίνησε το λυρικό ταξίδι που έμελλε να δώσει ζωή σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο τραγούδι που εξυμνεί τις ομορφιές της αγαπημένης μας Κύμης.  Η Σοφίας μας λέει χαρακτηριστικά "Κάναμε σε άλλα δύο μια πρόχειρη ηχογράφηση όπως και στο "Κύμη μου αρχικά πήρε το λαούτο κι άρχισε να παίζει... .Δεν μπορώ να περιγράψω πως αισθάνθηκα από την πρώτη νότα που έπαιξε... Αυτό που είχα δημιουργήσει είχε πάρει σάρκα και οστά. Στη συνέχεια ήρθε κι ο Αναστασης, ο αδερφός του, άλλο λατρεμένο και ταλαντούχο επίσης παιδί και το ηχογραφήσαμε με ένα κινητό που ακουμπήσαμε πάνω στο τραπέζι παίζοντας ο Αναστασης λαούτο κι ο Γιώργος βιολί."


Το επόμενο βήμα ήταν το στούντιο ηχογράφησης. Η Σοφία ήρθε σε επικοινωνία με τον Χρήστο Πικριδά τον οποίο όπως η ίδια χαρακτηριστικά αναφέρει τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν ότι και να πω θα είναι λίγο! " Ενας τελειομανής άνθρωπος, καταξιωμένος μουσικός, κιθαρίστας πολλών μεγάλων καλλιτεχνών, με ένα στούντιο υψηλών προδιαγραφών, ο οποίος έπαιξε κιθάρα δωδεκάχορδη και μπάσο. 



Επίσης κρουστά έπαιξε ο Γιάννης Καρακατσάνης, άλλος ένας καταξιωμένος στο χώρο με απίστευτες μουσικές γνώσεις. Να πω επίσης ότι με εξέπληξε το γεγονός ότι θέλησε από μόνος του να μου κάνει δεύτερη φωνή στο τραγούδι, προτείνοντας το πάνω σε μια κουβέντα που είχαμε για αυτό το θέμα και παρόλο που είχε τόσες υποχρεώσεις, με το συγκρότημά του τις "μέλισσες", ήρθε ξανά και το έκανε! Τον ευχαριστώ τόσο πολύ γι' αυτό, όπως επίσης τον Χρήστο, που ασχολήθηκε λεπτομερώς, με άψογο επαγγελματισμο και φυσικά τους αγαπημένους μου ταλαντούχους μουσικούς Γιώργο και Αναστάση Πηλιχό! Τους αξίζουν τα καλύτερα!

Δε θα μπορούσα να παραλείψω να αναφέρω δύο καταπληκτικους, αξιολάτρευτους και καλλιεργημένους  νέους ανθρώπους, τον Δημήτρη Καπελέρη και την Εύα Γαλάνη, με τους οποίους γίναμε μια υπέροχη ομάδα, με κοινό στόχο και σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα του βίντεο κλιπ, που  θα διαφημίσει τον τόπο, προβάλλοντας τις ομορφιές του. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τους ευχαριστώ πολύ μέσα απ'την καρδιά μου! Τους λατρεψα! Ακόμη θα ήθελα να ευχαριστήσω τις φίλες Κουμιώτισσες, που συμμετείχαν με χαρά στο χορευτικό και με την αρχοντιά τους το ομόρφυναν περισσότερο! Τέλος θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε ολους τους χορηγούς για τη συμβολή τους και την πίστη τους σε όλο αυτό το εγχείρημα ""


Και με αυτά τα λόγια ολοκληρώνεται το οδοιπορικό δημιουργίας, αυτού του τόσο ιδιαίτερου τραγουδιού που σίγουρα θα κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων μόλις κυκλοφορήσει. Μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο φωτογραφικό άλμπουμ από το βίντεο του τραγουδιού καθώς επίσης και τους χειρόγραφους στίχους της Σοφίας Τσελεπή φωτογραφία των οποίων μας παραχώρησε.


Εμείς της ευχόμαστε τα καλύτερα τόσο για το υπέροχο τραγούδι της "Κύμη μου", το οποίο σίγουρα θα ναι καλοτάξιδο, όσο και για τη γενική της καλλιτεχνική πορεία η οποία αναμφίβολα θα είναι μεγάλη και λαμπερή. Καλλιτέχνες σαν τη Σοφία Τσελεπή μας δείχνουν πως ο αγαπημένος μας τόπος η Κύμη γεννούσε και συνεχίζει να γεννά ξεχωριστά ταλέντα που πάντα θα δοξάζουν το όνομα της.

 

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής - παράταση μέχρι 03/04/2024 14:00

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, ως γνωστόν, καθιέρωσε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής ως ...