Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Θεατρική παράσταση «Συναισθηματικής Διαλεκτικής Θεσσαλονίκης» «Όνειρα σε δράση»


 

Μια παράσταση με αφορμή τα όνειρά μας, ρεαλιστικά, ποιητικά, ελπιδοφόρα, προδομένα , άπιαστα. ΄Ονειρο είναι η βίωση μιας σειράς εικόνων, ήχων, αισθήσεων, ιδεών, συναισθημάτων και μορφών σε ένα ονειρικό περιβάλλον, όπου όλα μπορούν να συμβούν χωρίς λογικές εξηγήσεις. Το όνειρο είναι φυγή, είναι ελευθερία, είναι όλες οι αισθήσεις του ατόμου οξυμένες. Μέσα σε μια εφιαλτική, λόγω της πανδημίας, εποχή αποφασίσαμε να ανεβάσουμε τα όνειρά μας πάνω στη σκηνή, στα φώτα και να ζήσουν κι αυτά μαζί μας την θεατρική πράξη. Να γίνουν «Όνειρα σε δράση»!  Τα όνειρα περιέχουν θεραπεία και κάποιες φορές λύτρωση, κάθαρση. Τα όνειρα είναι ρευστά όπως η τέχνη. Ένας κόσμος μαγικός, ένα παράλληλο σύμπαν που ζούμε μέσα του ή υπάρχει μέσα μας για ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας. Το θέατρο βοηθάει τον καθένα μας να ακούσει τα όνειρά του, να τα διεκδικήσει, να τα προστατεύσει, γιατί τα όνειρα είναι η φωνή του υποσυνείδητο που εκδικείται τα βράδια.  Η παράσταση αποτελεί ένα όμορφο μωσαϊκό, όπου μέσα από κείμενα κλασικών  αλλά και σύγχρονων συγγραφέων , φωτίζει μηνύματα και προκαλεί πληθώρα συναισθημάτων με πρωταγωνιστές τον λόγο, την υποκριτική, την μουσική και τις ονειρικές ατμόσφαιρες. Η σκηνή πάντα ήταν πολύτιμος σύμμαχος των ονείρων μας, όχι μόνο για την ποιητική διάσταση των ονείρων, αλλά και για έρευνα μιας όσο γίνεται ολοκληρωμένης προσέγγισης για το τι σηματοδοτούν τα όνειρα για τον καθένα μας.




Η ομάδα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής Θεσσαλονίκης εδώ και 8 χρόνια γνωρίζει καλά πως το ταξίδι για να γνωρίσουμε τον βαθύτερο εαυτό μας και να τον αφουγκραστούμε μας εξελίσσει ουσιαστικά και μας βοηθάει να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας!

Με την παράσταση ολοκληρώνεται ο κύκλος των μαθημάτων της Συναισθηματικής Διαλεκτικής και ανοίγει ο νέος με ημερομηνίας έναρξης, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου  για τους παλιούς αλλά και νέους φίλους που θέλουν να ενταχθούν. Πληροφορίες/ δηλώσεις συμμετοχής στο 6946 105520.

 

19, 20 & 21 Νοεμβρίου , ώρα 21.00

Γενική είσοδος : 6 ευρώ

Θέατρο Σοφούλη,Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά

Τηλ. Κρατήσεων: 2310 423 925

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής - παράταση μέχρι 03/04/2024 14:00

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, ως γνωστόν, καθιέρωσε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής ως ...