Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Ελπίδα Μηναδάκη: Τι ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας στον πίνακα "Η γέννηση της Αφροδίτης" του Μποτιτσέλι

 

Η κόκκινη ομπρέλα, ξεχασμένη από τον κάτοχό της στην ομπρελοθήκη της Πινακοθήκης Ουφίτσι, ανακαλύπτει τη μαγεία των πιο διάσημων έργων ζωγραφικής στον κόσμο. Γνωρίζει από κοντά την Αφροδίτη, την Ώρα, τους Ανέμους, μαθαίνει για το ζωγράφο Σάντρο Μποτιτσέλι, τη Σιμονέτα, τον Τζουλιάνο, και αποφασίζει να κάνει μια πολύ παράξενη… μετακόμιση.

Έτσι αρχίζει το ταξίδι της μέσα στο διάσημο πίνακα Η γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι!

 

ΣυγγραφέαςΜΗΝΑΔΑΚΗ, ΕΛΠΙΔΑ
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 978-960-04-4363-9
ΣΕΛ.: 48
Σχήμα: 25 Χ 19
Εικονογράφηση: Έγχρωμη
Εικονογράφος: Στρούτση, Λέλα
Βάρος: 212.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
Ηλικία: Από 6 ετών

 

Βιογραφικό

Η Ελπίδα Μηναδάκη σπούδασε Δημοσιογραφία και έχει αποφοιτήσει από τη Δραματική Σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή». Είναι κειμενογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει κερδίσει το 3ο Βραβείο Σεναρίου Μικρού Μήκους από τη Phizer σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος. Σήμερα, παρακολουθεί master στο Comedy Writing στο Falmouth University.

Έχει εργαστεί σε διαφημιστικές εταιρίες και Μέσα Ενημέρωσης όπως Elle, Cigar, MensArena, Crash, DownTown, ALPHA Channel, κ.ά.  Έχει γράψει σενάρια για τηλεόραση σε σειρές όπως, Ζακέτα Να Πάρεις, Σ΄αγαπάω μεν, Aλλά, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, κ.ά.

Έχει εκδώσει το οικολογικό παραμύθι «Λίτσα, η Σακουλίτσα», εκδόσεις Οσελότος, με θέμα την Ανακύκλωση, Η Μπαλαρίνα που δεν Χόρευε» για τη δύναμη της θέλησης και τον ζωγράφο Ντεγκά, το οποίο διασκευάστηκε θεατρικά και διακρίθηκε στο Φεστιβάλ ‘Μικρό Παρίσι’ .

Στη συνέχεια, «Το Ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας», εκδόσεις Κέδρος, με θέμα την Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι, ανέβηκε σε παιδική, θεατρική σκηνή για δύο συναπτά έτη. Το καινούριο της βιβλίο ονομάζεται «Τα Φανταστικά Κουμπιά & η Βροχή των Αστεριών, εκδόσεις Λιβάνη , το οποίο αναμένεται να διασκευαστεί θεατρικά.

Παράλληλα, διδάσκει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά σε Σχολεία, Δήμους και Μουσεία (όπως βιβλιοπωλείο Τετράγωνο, Ίδρυμα Θεοχαράκη, Μουσείο Ηρακλειδών, Μουσείο Παιδικής Τέχνης). Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου – Ελληνικού Τμήματος της IBBY, καθώς και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής - παράταση μέχρι 03/04/2024 14:00

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, ως γνωστόν, καθιέρωσε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής ως ...