Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

«Γιατί ο Φαίδων δεν μπορεί να αυτοκτονήσει;» Από 8 Φεβρουαρίου 2023 στο Θέατρο Λύχνος

 


Από 8 Φεβρουαρίου 2023 στο Θέατρο Λύχνος

 

Υπόθεση

Όταν ένα τηλεπαιχνίδι  «κόβεται» λόγω χαμηλής τηλεθέασης,  ο επί χρόνια παρουσιαστής του, ο Φαίδων, παίρνει την απόφαση να πηδήξει στο κενό από ένα ξενοδοχείο χωρίς αστέρια. Εκεί θα διαπιστώσει, ότι τα απρόοπτα είναι τα μόνα που πέφτουν βροχή.

 

 

Γιατί βρε, νέος άνθρωπος;

Σε αυτό το ερώτημα καλούνται οι θεατές να βρουν την απάντηση από την 1η Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:30 στο Θέατρο Λύχνος, στο Γκάζι.

Μια σύγχρονη ιστορία, με αφετηρία την απόπειρα ενός τραγικού γεγονότος έχει ως αντίβαρο στον πυρήνα της το κωμικό στοιχείο, τα ανθρώπινα πάθη και ήθη, καθώς και τα ευτράπελα και τα απρόσμενα της ζωής, αποδίδοντας με ζωντάνια και ευρηματικότητα το σήμερα.

Η παράσταση προσφέρει με την ελευθερία, τις ετεροτοπίες της και τις ευχάριστες ίντριγκές το γέλιο που λειτουργεί ως δίαυλος φυγής στη θέση του καθημερινού δράματος. για τον σημερινό θεατή που το έχει ανάγκη.

 

Γρήγοροι ρυθμοί εμπνευσμένοι διάλογοι και απρόβλεπτες καταστάσεις συνθέτουν ένα μωσαϊκό χαρακτήρων που στόχο έχουν να χαρίσουν απλόχερα μια ευχάριστη και μοναδική εμπειρία σε κάθε θεατή, με την υπογραφή του Μάνου Ψιστάκη (ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ, ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ, κ.α.), και σε παραγωγή της Liminal Space της Volition Entertainment.

 

Και γιατί να έρθουμε να το δούμε;

Όσο και να φαίνεται περίεργο η ιστορία μας όπως και κάθε κωμωδία στην πραγματικότητα είναι ακόμα ένα δράμα. Απλά εμείς το βλέπουμε διαφορετικά. Η απόρριψη και η ματαίωση στην καθημερινότητα είναι συνεχής, οδηγώντας ολοένα και περισσότερο κόσμο σε απόγνωση και πολλές φορές σε αποφάσεις που δεν έχουν γυρισμό. Τραγικά ζητήματα όπως αυτό, πολλές φορές παρουσιάζονται με ψυχρότητα με αποτέλεσμα το κοινό να  αποστρέφεται και να εθελοτυφλεί.

 

Στην παράσταση προσεγγίζεται το θέμα, πάντα με ευαισθησία, με τα εργαλεία της κωμικής δραματουργίας που συντελούν στο να γίνει προσπάθεια να αγγίξει τις ευαίσθητες αυτές χορδές του. Μέσα στα ενενήντα λεπτά του έργου ο θεατής θα προβληματιστεί θα περάσει ευχάριστα με τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις και εγγυημένα θα γελάσει μέχρι δακρύων.

 

 

Ταυτότητα παράστασης

 

«Γιατί ο Φαίδων δεν μπορεί να αυτοκτονήσει;»

 

Θέατρο Λύχνος

Από 8 Φεβρουαρίου 2023

 

Είδος: Κωμωδία

Διάρκεια: 90 λεπτά

 

Συντελεστές:

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μάνος Ψιστάκης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Βολιώτης

Παραγωγή: Liminal SpaceVolition

 

Πρωταγωνιστούν:

Μάνος Ψιστάκης, Νίνα Ακτύπη, Νικόλας ΓεωργανήςΜαίρη ΛίραΒάσια ΜπέσσαΚωνσταντίνα Στράτου, Πάνος ΤσαλιγόπουλοςΑναστασία Φλέγκα και ο Γιάννης Βολιώτης.

 

Guest Star o Αλέξανδρος Ρήγας

 

Πρόγραμμα Παραστάσεων:

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:30

 

Video Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Nhob9rhBRfk

 

Εισιτήρια από 12€

Προπώληση στο viva.gr και στα ταμεία του θεάτρου.

(https://www.viva.gr/tickets/theater/giati-o-faidon-den-mporei-na-autoktonisei)

 

Πληροφορίες για το χώρο διεξαγωγής

Το Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού βρίσκεται στο Γκάζι σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση, μόλις 300 μέτρα από τον σταθμό του μετρό "Κεραμεικός", στη διεύθυνση Χαλκιδικής 83 &  Ιερά Οδός 59 και είναι προσβάσιμο με όλα τα μέσα.

 

Επικοινωνία

Στα τηλέφωνα: 2110121686, 2103211043 & 6981001634

e-mail: contact@volition.gr

«Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος...»

  «Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος...» για βρέφη από 18 μηνών και παιδιά έως 5 ετών της Άννας Σεβαστής Τζίμα   Για 13 η χρονιά η πρωτό...