Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Ο ιδρυτής Δημήτρης Μουζακίτης, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε., εξαίρετος οικοδεσπότης της βραδιάς "Βραβεία Προσωπικοτήτων 2023-24"

 


Τα βραβεία «Προσωπικοτήτων 2023-2024» απονεμήθηκαν σε 11 σημαίνουσες προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της πολιτικής, του αθλητισμού και των κοινωνικών αγώνων.

Ο κορυφαίος Έλληνας και βραβευθείς σκηνοθέτης με το διεθνές βραβείο «Ι. Καποδίστριας» Γιάννης Σμαραγδής απένειμε το Βραβείο Προσωπικότητας για την επιστήμη και τη φιλοσοφία στον Καθηγητή Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη, ενώ το δίπλωμα του απέδωσε ο Βουλευτής Κέρκυρας ΝΔ, Στέφανος Γκίκας. Ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, επίσης απένειμε το Διεθνές Βραβείο «Ι. Καποδίστριας» στον Κερκυραίο ιστορικό και ερευνητή του Ιωάννη Καποδίστρια, Γιώργο Σκλαβούνο για το τεράστιο ερευνητικό έργο του.      

Για τη συμβολή του στα Γράμματα και στη Λογοτεχνία τιμήθηκε ο Συγγραφέας και Ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, Εκπρόσωπος της Ε.Σ.Ε. στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σεναριογράφων (F.S.E.) Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (E.F.A.) Αλέξανδρος Κακαβάς και το δίπλωμα η πρόεδρος του κινήματος  «ΑΤΗΕΝΑ ΤΑΚΕ ΜΕ ΗΟΜΕ» για την επιστροφή τον μαρμάρων του Παρθενώνα, γνωστή σχεδιάστρια μόδας Αθηνά Τρανούλη.         

Προσωπικότητα 2023-2024 για το τραγούδι ο Γιώργος Μαργαρίτης, τον οποίον βράβευσαν ο Βουλευτής Πειραιά ΝΔ, Νίκος Βλαχάκος και ο Επιχειρηματίας Μανώλης Χριστόπουλος για την προσφορά του στο ελληνικό σύγχρονο λαϊκό τραγούδι.  

Στον Κύπριο ηθοποιό και παραγωγό Κούλλη Νικολάου που βραβεύτηκε για την συμβολή του στην υποκριτική του και στις άρτιες τηλεοπτικές παραγωγές του απέδωσε βραβείο η εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού της περιφέρειας Αττικής, Κερκυραία Ιατρός Μαρία Κουρή, ενώ το δίπλωμα του παρέδωσε η ηθοποιός και σκηνοθέτης Βάσια Παναγοπούλου.

Στην Βουλευτή Ηλείας Διονυσία - Θεοδώρα  Ζήσιμου  Αυγερινοπούλου απονεμήθηκε το βραβείο «Προσωπικότητα 2023-2024» για την περιβαλλοντική της προσφορά διεθνώς. Το βραβείο της παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης Δημήτρη Μουζακίτη και από την Πρόεδρο του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης &Νήσων Αιγαίου, Άννα Δασκαλάκη.

Για την τεράστια προσφορά του στον αθλητισμό τιμήθηκε ο Αργυρός Ολυμπιονίκης κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος. Το βραβείο του απέδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Αντωνάκου και η Εντεταλμένη Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής,  Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

Προσωπικότητα 2023-2024 για τον αθλητισμό και τα 8 παγκόσμια πρωταθλήματα στο KRAV MAGA VIPER αναδείχθηκε ο Ισκάν Σελήμ. Το βραβείο και το δίπλωμα απένειμαν ο  Αντιστράτηγος ε.α. και Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νικόλαος Μανωλάκος και οι επιχειρηματίες Βασίλης και Αλεξία Σαβράμη.

Στον Πειραιώτη Δικηγόρο Παναγιώτη Κάσση αποδόθηκε το Βραβείο «Προσωπικότητα 2023-2024» για την προσφορά του στη Νομική και στη Δικαιοσύνη. Το βραβείο του απένειμε ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, Πρωτοσίλαος Κωστάζος  και ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Νικόλαος Ποιμενίδης.

Το Ειδικό Βραβείο ΚΕΡΚΥΡΑ αποδόθηκε στην Δημοτική Σύμβουλο Πειραιά Αλεξάνδρα Τουμαζάτου, αντιπρόεδρο στο Σωματείο Περιπτερούχων «ΕΛΠΙΣ Πειραιά» για το κοινωνικό της έργο. Το βραβείο της απένειμε ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΝ Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Αθηνών Θωμάς Σούλης.

Το «κρυφό» βραβείο απονεμήθηκε εφέτος στους επιχειρηματίες Βασίλης και Αλεξία Σαβράμη για το κοινωνικό τους έργο. Το βραβείο απένειμε ο ηθοποιός και Νομικός Δημήτρης Πετρόπουλος.

Την εκδήλωση παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η Επικοινωνιολόγος - Δημοσιογράφος Βίκυ Μπαφατάκη. Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο ηθοποιός  Χρήστος Φωτίδης, ενώ συμμετείχαν οι ηθοποιοί Λυδία Μούτσιου και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης και τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Δημήτρης Μουζακίτης, ενώ  τη μουσική επιμέλεια ο Νίκος Κούρος,. Στην εκδήλωση  τραγούδησαν η Άρτεμις Ματαφιά και ο Άκης Καμπανός.

Την γυναικεία ενδυματολογική επιμέλεια είχε ο Οίκος Τρανούλη, ενώ τα κοστούμια ήταν από το κατάστημα Ανδριανόπουλος.

Συγχαρητήρια μηνύματα έστειλαν ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας  Σπυρόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, ο  Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, η καθηγήτρια Αθηνά Λινού Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Πειραιώς, Αριστείδης Λυμπεράτος, η Ειρήνη Στ. Νταιφά. Στον Πρόεδρο της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά Δημήτρη Μουζακίτη απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Τιμητικό μετάλλιο απονεμήθηκε στον Ιδρυτή και Πρόεδρο και Ιδρυτή της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και των Κορφιάτικων Βραβείων ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ από το «´Ίδρυμα Sciacca» με έδρα τη Ρώμη. Το μετάλλιο απένειμε ο Δικηγόρος Αλέξανδρος Γιαλάογλου για την μεγάλη του προσφορά επί σειρά ετών στην ανάδειξη εμβληματικών και σημαντικών προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους (επιστήμη, πολιτική, υποκριτική, τραγούδι) και για τη θέσπιση του Βραβείου «ΕΛΕΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ» διότι ο σύζυγός της σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής αποτελεί θεμέλιο λίθο για το Ίδρυμα Sciacca. Η θέσπιση του εν λόγω Βραβείου συνιστά κίνηση γενναιόδωρη και σημαίνουσα εκ μέρους του Δημήτρη Μουζακίτη