Τρίτη 9 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ "ΠΑΝΟΣ ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ" στην ΑΝΔΟΡΑ, στις 27/4/24 και ώρα 15.00


Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος σας προσκαλεί στην προβολή του βιογραφικού ντοκιμαντέρ "ΠΑΝΟΣ ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ", διάρκειας 30', το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00 στον κινηματογράφο ΑΝΔΟΡΑ, Σεβαστουπόλεως 117, στον Ερυθρό. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στο πλαίσιο εορτασμού των 35 ετών από τη σύστασή της.


Το ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο γιός του Μάριος Κοντέλλης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς. 

Είσοδος ελευθέρα.

Ο Πάνος Κοντέλλης (Μεσοπόταμο Λέσβου 1924 - Αθήνα 18 Ιουνίου 2014) ήταν Έλληνας σεναριογράφος, συγγραφέας και λογοτέχνης. Το 2006 τιμήθηκε από την Ένωση Σεναριογράφων, για το σύνολο του έργου του, ενώ έχει βραβευθεί δις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για Καλύτερο Σενάριο (Ο Διωγμός σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου το 1964 και Ο 13ος σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα, το 1967). Συμμετείχε σε πάνω από 30 κινηματογραφικές ταινίες (Παπαφλέσας,  Εκείνο το καλοκαίρι, Ραντεβού με μια άγνωστη, Σ΄άγαπώ, Γιακουμής, μια ρωμέϊκη καρδιά, Το αγκίστρι, κ.ά.) και σε 5 τηλεοπτικές σειρές Στα δίχτυα της αράχνης (1972), Στα δίχτυα του τρόμου (1973), Το ταξίδι (1976), Το ουράνιο τόξο (1983) και Το μινόρε μιας καρδιάς (1992). Για το βιβλίο του Ο κόσμος ο μικρός, έχει τιμηθεί με έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών και για το Καημοί του Κάμπου έχει λάβει το βραβείο του Καλοκαιρινειου διαγωνισμού του "Παρνασσός",.

"Από το Μικρό στο Μεγάλο"
ΠΑΝΟΣ ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ

Ιδέα σειράς και Εκτέλεση Παραγωγής: Αλέξανδρος
Κακαβάς, Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.
Σκηνοθεσία: Αδαμάντιος Πετρίτσης, μέλος της Ε.Σ.Ε.
Σενάριο: Θάνος Τσάμπρας, μέλος της Ε.Σ.Ε.
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αδαμάντιος Πετρίτσης μέλος της Ε.Σ.Ε.
Μονταζ: Αδαμάντιος Πετρίτσης, μέλος της Ε.Σ.Ε.
Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Καρδακάρης, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. 
Μουσική: Αδαμ Παναγόπουλος, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. 
Μουσική Τίτλων: Μάριος Τσάγκαρης, μέλος της Ε.Σ.Ε.
Τίτλοι αρχής: EleftheriosK.
Βοηθός Παραγωγής: Κατερίνα Καταμπελίση, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. 
Ομιλητές ντοκιμαντέρ: Μάριος Κοντέλλης, Αντώνης Τέμπος, Τάκης Βουγιουκλάκης

 

Η Τζένη Κοσμίδου συμμετέχει σε ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα τον αποχωρισμό από το παρελθόν.

   Η Τζένη Κοσμίδου συμμετέχει με δύο έργα, στην ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα τον αποχωρισμό από το παρελθόν με τίτλο "Σήμερα κάμπι...