Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Ιάκωβος Καμπανέλλης: Εκδήλωση στη μνήμη του από την Ε.Σ.Ε. και τον Δήμο Βύρωνα


 Στις 29 Μαρτίου, επέτειο του θανάτου του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο Δήμος Βύρωνα και η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος τίμησαν τη μνήμη του εκλιπόντος προβάλλοντας ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του και το έργο του, παραγωγής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος σε σενάριο Θάνου Τσάμπρα και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κακαβά και Αδαμάντιου Πετρίτση. Παρουσιαστής της βραδιάς ο ανιψιός του Ιάκωβου, Γιώργος Καμπανέλλης. 


Αφού ανεγνώσθησαν οι χαιρετισμοί του Υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού Χρίστου Δήμα και της κόρης του Ιάκωβου Κατερίνας Καμπανέλλη, απηύθυναν χαιρετισμό οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης Αλέξης Σωτηρόπουλος, Δήμαρχος Βύρωνα και Αλέξανδρος Κακαβάς, Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Έλαβαν επίσης το λόγο ο Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Κώστας Παπαπέτρος και ο ομότιμος καθηγητής Ανδρέας Αθηναίος.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς, ο ανιψιός του Ιάκωβου, Γιώργος Καμπανέλλης, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. μετά της συζύγου του, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, Χρήστος Γώγος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθανάσιος Κλειάσιος, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Πέτσας, η Γενική Γραμματέας της Ε.Σ.Ε. Τζένη Κοσμίδου, ο Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠ.ΠΟ Δρ Γεώργιος Κακαβάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα Νεκτάριος Αποστολάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βύρωνα Ελένη Βιδάλη, Αριστείδης Γώγος, Ιουλία Κιούπη, Λεμονιά Κλωνάρη, Μίλτος Μπαντής, Αντώνης Μποζιαρης, Πάνος Τριγάζης, το μέλος της Ε.Σ.Ε. Κλεοπάτρα Σβανά, τα μέλη της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. Κατερίνα Καταμπελίση και Αρίσταρχος Παπαδανιήλ ο ομότιμος καθηγητής Ανδρέας Αθηναίος μετά της συζύγου του, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δήμου Ηλιούπολης Χρήστος Σωτηρόπουλος, το μέλος Δ.Σ. θεάτρου Βραχων Σοφία Δημητρίου, η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Σταυρούλα (Ρούλα) Μακρή, η Έφη Αλεξανδρή, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Δεληγιάννης, η Σοφία Λόη, ο Αλέξανδρος Βορτελίνας, η Έφη Καποδίστρια, η τραγουδίστρια Ελένη Ροδά, ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαίδης, η ηθοποιός Αθηνά Δόμβρου, η Σαλώμη Χρήστου, η Πέπη Τσεσμελή μετά του πατρός της, κ.ά.

Φωτογραφίες του Γιάννη Γκογκόπουλου, μέλους της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε.

Η Τζένη Κοσμίδου συμμετέχει σε ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα τον αποχωρισμό από το παρελθόν.

   Η Τζένη Κοσμίδου συμμετέχει με δύο έργα, στην ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα τον αποχωρισμό από το παρελθόν με τίτλο "Σήμερα κάμπι...