Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

"ΡΕΜΠΟΜΠΟ" νεο βιβλίο του Γιώργου Κοσκινά

 


Κερκυραϊκής νοσταλγίας το "Ρεμπόμπο"(κροτοθόρυβος), αναπλάθει εικόνες και μνήμες από την περίοδο 1964 - 1984 και την ζωή στο νησί. Τα πρώτα, άγουρα, τουριστικά χρόνια και η αλλοτρίωση στο ξενόφερτο φρούτο. 

Η Κέρκυρα της σιωπής και της γαλήνης και η εμπορευματοποίηση των πασχαλιάς, των γαλάζιων νερών και μιας αλήθειας, που ξεφτίζει πια στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τα "δοντάκια". Μια παρέα φίλων μεγαλώνει στις αλάνες, αμφισβητεί, γελάει με τα καμώματα των μεγάλων, ζει έντονα την κάθε στιγμή, ρουφώντας το νέκταρ σαν ανυποψίαστα μελίσσια, μιας μεθυσμένης στην αφέλεια άνοιξης. Ιστορίες με συναισθηματικό κόστος και αυθορμητισμό, με τον χρόνο σε ένα διακριτικό ρόλο παρατηρητή και την περιέργεια για οδηγό. Έτσι αβίαστα, κύλησε η νιότη μέσα στην βιασύνη και την ανυπομονησία της.

Το "Ρεμπόμπο", το νέο βιβλίο του Γιώργου Κοσκινά, κυκλοφορεί στις 20 Απριλίου από τις εκδόσεις Μαραθιά. Η παρουσίαση στο Κερκυραϊκό κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου, στο βιβλιοπωλείο «Πλους».

Η Τζένη Κοσμίδου συμμετέχει σε ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα τον αποχωρισμό από το παρελθόν.

   Η Τζένη Κοσμίδου συμμετέχει με δύο έργα, στην ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα τον αποχωρισμό από το παρελθόν με τίτλο "Σήμερα κάμπι...