Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

4ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ "Οι Μονόλογοι της Λήδας" στο Αγρίνιο τον Ιούνιο

 


Φέτος η φάση είναι… Μονόλογοι!!!

Μια γιορτή του ανεξάρτητου σινεμά διοργανώνεται και φέτος στο Αγρίνιο 14 & 15 Ιουνίου!

Το καθιερωμένο, πλέον, ραντεβού της «Λήδας» και των μονολόγων της με το κοινό θα λάβει μέρος στον προαύλιο χώρο του 6ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου! (περιοχή παλαιού Αγ.Χριστοφόρου)

Όσοι επισκεφθούν φέτος τον Ιούνιο το Αγρίνιο και έρθουν στο 4ο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Λήδας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πρωτοποριακές ταινίες και να συνομιλήσουν ζωντανά με σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

Οι προβολές περιλαμβάνουν ψαγμένες ταινίες που δεν θα βρείτε εύκολα αλλού. Εξάλλου, ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου φεστιβάλ είναι η ανάδειξη πρωτοπόρων φωνών του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού και παγκόσμιου σινεμά. Κινηματογραφικοί μονόλογοι με ιδιαίτερες ερμηνείες, μαθητικές ταινίες, ντοκιμαντέρ που αναδεικνύουν κοινωνικά ζητήματα, αλλά και μικρού μήκους ταινίες που προβάλλονται για πρώτη φορά.

Η διοργάνωση είναι του σκηνοθέτη Γιώργου Λουριδά και της ομάδας του στο Αγρίνιο, με τη συνδρομή του Συλλόγου Αποφοίτων Κινηματογράφου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

(Στον χώρο θα λειτουργεί κυλικείο με σουβλάκια και αναψυκτικά.)

Η γιορτή θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουνίου, την Κυριακή το βράδυ, με ένα party απονομής βραβείων και επαίνων στο Café de Flore (οδός Σαλάκου) στο κέντρο του Αγρινίου.

Είστε όλοι σας προσκεκλημένοι!

Ο σχεδιασμός της αφίσας είναι του Θοδωρή Μέρκου & του logo της Νεφέλης Εκάτης Κατσαρού.

Η λίστα με τους εξέχοντες καλεσμένους που θα δώσουν το παρόν από κοντά περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους:

Σκηνοθέτες: Pasquale Mattia Gelorini (Ιταλία), Carrie Day (Σκωτία), Ευτέρπη Κουτρουμπά (Yasemi Films), Georges Salameh (MeMSéA) & Στεφανία Ορφανίδου (εικαστικός), Στάθης Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα), Κώστας Γεωργοσόπουλος, Αλίκη Ιωάννα Παπαπέτρου, Αλεξία Τσούνη (Πανελλήνια πρεμιέρα: Make Art Not War!), Νίκος Κεφαλάς, Σοφία Ντιάγκα (Θεσσαλονίκη), Βαγγέλης Πυρπύλης, Θανάσης Μιχαηλίδης (Θεσσαλονίκη), Αλέξανδρος Βέρροιος

Διευθυντές φωτογραφίας: Ευάγγελος Βλαχάκης (Αθήνα), Ilaria Vecchio (Iταλία), Ανδρέας Κοπασάκης

Ηθοποιοί: Αθηνά Κεφαλοπούλου, Daiva Malina (Λιθουανία), Μαρία Φραγκιά, Γεωργία Νταουκάκη (Κρήτη), Κωνσταντίνος Κιτσάκης, Άρια Κουρτέση, Έλφη Ασλάνη (Ιωάννινα)

Το φεστιβάλ φέτος παρουσιάζει η Μάρθα Παπακωστοπούλου.

Τα σόσιαλ του φεστιβάλ:

https://www.instagram.com/ledamonologuesfilmfestival/

https://web.facebook.com/agriniointernationalfilmfestival

https://www.youtube.com/channel/UCqbNjEzM2bwFbqVqVTH-log